HSP!? Prikkel Proof .....

Wat ik zo leuk vind aan mijn coaching. Dat is niet alleen het gesprek wat we hebben. We zetten ook de Qi in beweging. Qi in de breedste zin van het woord. Er ontstaat een uitwisseling van Qi d.m.v de interactie met elkaar en het Qi veld.
Als hooggevoelig persoon ben ik erg gevoelig voor Prikkels, Geluiden, Geuren, Smaken en Emoties. Dit kon mij voorheen dan ook helemaal leegzuigen en zelfs ziek maken. Ik had vaak het gevoel dat ik niet goed begrepen werd en kon me hierdoor ook eenzaam en alleen voelen. Het idee hebben dat je anders bent dan andere.

Jaren geleden heb ik mijn studie afgerond als HSP therapeut. Tijdens deze opleiding ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ik ontmoette gelijkgestemden die begrepen wat ik voelde. Hierdoor besefte ik ook dat ik niet de enige was die veel dingen zo intens beleefde.

Prikkel Proof, hoe dan? Trainingen, workshops, therapieën etc je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het uitgeprobeerd. Het met beide benen op de grond blijven staan is wat ik belangrijk vind. Ik heb weleens de neiging om te gaan zweven. Dit heeft heeft alles te maken met dat ik niet goed geaard ben en hierdoor niet in mijn centrum kan blijven.

Hip Sociaal en Prettige persoonlijkheid

HSP was jaren geleden niet echt Hip in tegenstelling van Nu.
Nu wordt er gelukkig heel normaal over gesproken en op gereageerd. Ondanks dat, blijft het lastig om deze gevoeligheid te reguleren en er goed grip op te krijgen. Laten we het vooral van de positieve kant belichten.
HSP’ers zijn Hip Sociaal en hebben een prettige persoonlijkheid. Voelen haar fijn aan wat een ander nodig heeft. Nu is het de tijd voor jou om je te laten zien en jezelf te manifesteren in wie jij bent.

De enige belemmering dat je waarschijnlijk tegen houdt is Angst. Angst om te worden wie je al bent. Stop met excuus maken en ga de uitdaging aan met jezelf en voor jezelf.

Geef jij grenzen aan?
Voel jij waar jouw grens ligt?
Ben jij wie jij echt wilt zijn?
Durf jij angst om te zetten in vertrouwen?
Wat zou je graag wensen voor JEZELF?

Welke intentie zou je graag zetten als levens intentie en welke intentie zou je graag zetten voor aankomende periode?

Ik activeer lichaam en geest elke dag d.m.v. een meditatieve oefeningen.

Hierdoor creëer ik automatisch een filter van Qi dat zorgt dat ik in mijn eigen energie veld blijf staan. Deze methode heeft mij heel veel gebracht en vele inzichten gegeven. Zelfzorg heeft mij in alle opzichten, zowel fysiek als mentaal sterk gemaakt.

Bij Zhineng Qigong werken we vanuit ons Centrum en alle oefeningen komen hieruit voort. Zo leer je in je kracht en kern te blijven. Als je deze techniek eenmaal hebt geïntrigeerd in je dagelijkse leven dan zal je dat meer rust en zelfvertrouwen geven

 

Qi Effect

Ik krijg vaak de vraag. Hoe kan dit? Hoe kan het dat ik direct effect ervaar?
Met Qi leren werken is iets net zoiets als leren fietsen. Wanneer je het eenmaal kunt dan zal je het niet meer verleren. Het kan zo zijn dat je het even parkeert. Maar wanneer je het nodig hebt zal je het gebruiken.
Qi activeert niet alleen de energie in het lichaam en is weerstand verhogend! Het verandert je Mindset en activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Ervaar jij ook prikkels vanuit je HSP gevoeligheid of ben je herstellende van een burnout? Meld je dan voor de unieke 5 weekse training ‘Spice up your Qi’.